Een jaar Zwartekoffie.nl

Een jaar Zwartekoffie.nl | Zwartekoffie.nl

Hoera! Zwartekoffie.nl bestaat 1 jaar! Een jaar na onze opening kijken we met veel verbazing, verwondering, maar toch ook trots terug op wat we hebben bereikt. Met een relatief kleine hoeveelheid koffie begonnen we juli 2016 met het verkopen van koffie. Eerlijke Direct Trade koffie die we direct uit Costa Rica laten komen, zonder allerlei tussenmannetjes dus. En wat een avontuur is het gebleken!

Uniek

Laat ik je dit zeggen; wat wij doen is uniek in Nederland. Door onze directe relaties en het feit dat we alles zelf regelen, van export tot de verkoop van de koffie onderscheiden we ons van de rest. De koffiemarkt is een moeilijke markt, maar Zwartekoffie.nl heeft zich er tussen weten te wurmen. Met onze unieke Direct Trade koffie laten we zien dat het ook anders kan. Eerlijker vooral.

Wij laten ons niet voorstaan op het recht van de sterkste, wij laten ons voorstaan op het recht van de zwakke.
Die koffieboer in Tuis die uitgebuit wordt, die geen benul heeft wat er uberhaupt met koffie gebeurt voordat het in je kopje terecht komt. Geen maximale bovengrens aan wat we betalen, maar een eerlijke prijs waar de boer wat aan heeft. Ja, dat betekent minder marge voor ons in Nederland, maar wat geeft dat?

Vooruit kijken

We zijn met 1 koffie begonnen, Café Misión, een single estate uit Tuis, Costa Rica. Het komende jaar voegen we al twee koffieboeren toe aan ons assortiment. Koffie van Victor Salmeron en Don Jovel! Deze gaan we aanbieden als een fijne espresso roast voor thuisbarista’s en als company roast. Volgend jaar hopen we nog meer koffieboeren aan ons te binden en ze te helpen om nog betere koffie te produceren.

Wat begon als een spannend avontuur begint nu te groeien en als een olievlek uit te breiden. Overal waar we komen zijn mensen enthousiast en willen ze meer weten over onze koffie en ons verhaal. Inmiddels mogen we koffie leveren aan veel liefhebbers, maar ook aan scholen, bedrijven, stichtingen  en kerken. We zijn blij en dankbaar dat al deze mensen het afgelopen jaar onze koffie hebben gekocht.

We gaan vol goede moed en energie een nieuw seizoen tegemoet. Ga je met ons mee op avontuur?