Zwartekoffie.nl bestaat nu 1 jaar en dat betekent dat we weer verder zijn op onze missie om koffieboeren in Costa Rica vooruit te helpen. Het afgelopen jaar hadden we Café Misión in ons assortiment, een Single Estate koffie die ook nog eens bijdraagt aan een beter leven van mensen in het dorp Tuis in Costa Rica. Maar we willen verder gaan, meer koffieboeren de kans geven om hun koffie naar Nederland te zien gaan, ze echt te helpen en de regio zien bloeien.

Daarom stellen met trots onze nieuwe koffie voor; Espresso Roast van Victor Salmeron!

Victor Salmeron is een goede vriend van ons, we kennen hem al een aantal jaar. Victor is een gepassioneerde man die met hart en ziel werkt op zijn finca. Voorheen werkte hij bij de staats elektriciteitsmaatschappij van Costa Rica, maar helaas krijg hij daar zijn ontslag. Sindsdien werkt hij fulltime op zijn stukje grond om zo zijn gezin te kunnen onderhouden. Dat valt niet altijd mee. Net als in Nederland is akkerbouw zeer intensief en zeer onzeker wat inkomsten betreft.

Maar daar brengt Zwartekoffie.nl verandering in.

Wij geven Victor direct een goede prijs voor de koffie. Hij krijgt zijn geld van ons en daar hoeft geen commissie of iets dergelijks meer van af. Wij betalen een prijs voor de koffie die we zelf bepalen. Deze is niet afhankelijk van de wereldprijs. We betalen voor kwaliteit en door een goede prijs te geven willen we ook deze koffieboeren aan ons binden voor langere termijn. Zwartekoffie.nl wil een betrouwbare partner zijn voor de lange termijn. Daarom helpen we Victor ook bij het verbouwen van zijn koffie. Onze connecties bij CATIE, een internationaal onderzoeksinstituut wat steeds zoekt baar verbeteringen in landbouw, helpen Victor met nieuwe technieken, nieuwe variëteiten en kennis op het gebied van ziektebestrijding en onderhoud.

Espresso Roast

Espresso Roast voor de thuisbarista | Zwartekoffie.nlDeze Espresso Roast van Victor Salmeron is perfect voor de thuis barista. Hij is medium gebrand, daardoor heeft deze koffie een hele mooie, frisse smaak. Volle body, smaakvol aroma, een echte espresso voor de liefhebber. Heb je een espressoapparaat met aparte molen, dan is dit je keuze.

Design update

We hebben de verpakkingen een update gegeven. Van puur cijfermatig naar wat meer uitleg van waar de koffie vandaan komt. Met de foto’s op de verpakkingen willen we graag de gezichten achter de koffie wat meer naar voren brengen. Zij werken elke dag keihard zodat jij een lekker bakje koffie kunt drinken. Wij proberen jou de beste koffie te laten drinken, direct van de koffieboer. Onze Dark Roast koffie en Light Roast koffie blijven hetzelfde qua smaak, qua uiterlijk veranderen ze uiteraard mee, dat zul je snel genoeg zien als je weer koffie besteld!

 

 

Binnenkort kondigen we nog een andere koffieboer en koffie aan, houd onze site in de gaten!