Als je ons op social media volgt heb je gezien dat eind juli het schip met de nieuwe oogst aankwam in Vlissingen. Wat zijn we daar blij mee! Onze boeren hebben echt weer een fantastische prestatie geleverd. De afgelopen weken hebben we getest met de nieuwe oogst en nu kunnen we hem definitief aan jullie presenteren. 

Eco Roast –  biologisch verbouwde koffie door een team van vrouwen

Ecor Roast team | Zwartekoffie

Vol trots presenteren we je onze nieuwe koffie: de Eco Roast! Een biologisch verbouwde koffie van de velden van Marie Beuchet. Deze koffie is echt een top koffie. We branden hem mild en evenwichtig en daardoor is dit een heerlijk geurende, rijke koffie.

Wat de koffie verder nog bijzonder maakt is dat Marie een team heeft van alleen maar vrouwen! De Eco Roast is erg bijzonder, hij zal alleen verkocht worden per 250 gram, in plaats van onze gebruikelijke 500 gram.

Heb je een abonnement? Dan krijg je bij je volgende levering gratis een testzakje om te proberen!  
Geen abonnement? Niet getreurd, als vaste klant krijg je 15% korting op de Eco Roast tot eind september. Gebruik de code ECO voor deze eenmalige korting. 


Espresso Roast wordt Medium Roast

Medium Roast | Zwartekoffie

Onze Espresso Roast is een populaire koffie, maar we merkten dat de benaming soms wat verwarring gaf. De koffie is medium gebrand, terwijl veel mensen een Espresso Roast associeren met donkere smaken. Daarom heet de Espresso Roast nu Medium Roast. 

Het is een nagenoeg vergelijkbare koffie als vorig jaar, alleen komt deze bij Walter Robles vandaan, ook uit Las Colonias. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt om topkoffie te produceren en we zijn ontzettend blij met hem. Houd je van een mooi gebalanceerde koffie, kies dan voortaan Medium Roast.

Prijsstijging Light Roast

Light Roast prijsopbouw | Zwartekoffie

Twee jaar geleden besloten we met Gabriel en Bernal te gaan werken aan ons antwoord op de specialty coffee. Onze Light Roast van dit jaar is echt een bijzonder pareltje. Met hoge scores tijdens de evaluatie konden we niet anders dan meer te betalen aan Gabriel en Bernal.

Dat betekent wel dat we de prijs voor Light Roast wat moeten verhogen, maar dat is echt zo de moeite waard! We beginnen met de koffie van Gabriel, een heerlijk fruitige en zoete koffie die heerlijk is als filter, maar als espresso je zeker zal verrassen. Houd je van iets bijzonders, een andere koffie dan anders, dan is dit echt jouw koffie.

Volledige transparantie.

Op dit moment zijn we bezig om voor al onze koffies een overzicht te maken van de kosten, zoals je hierboven ziet bij de Light Roast. We streven naar volledige transparantie in onze keten en jullie verdienen te weten hoe die prijs is opgebouwd. Zo willen we ook andere koffiebranders laten zien hoe het anders kan.