Over Café Misión

Café Misión wordt verbouwd in een klein plaatsje op het platteland van Costa Rica. In de regio Turrialba ligt het dorpje Tuis en daar liggen de koffievelden van Café Misión, een paar kilometer van de nog actieve vulkaan Turrialba.

De koffie uit de Turrialba regio wordt erg gewaardeerd omdat hij meestal vroeg de markt op komt. Dat heeft te maken met het feit dat de oogst hier eerder begint. De Turrialba regio staat bekend om de vele regen en het feit dat er niet echt een verschil is tussen de natte en droge periode.

De smaak wordt gekarakteriseerd door een milde zuurgraad, een lichte body en een zacht aroma.

De landbouwgrond wordt op verschillende manier gebruikt, wat behoorlijk ongebruikelijk is. Zo heb je koffie plantages, maar ook veel suikerriet en graasgebied voor vee. In een gebied van 8.500 hectare worden de variëteiten Arabica Caturra en red Catuaí verbouwd. De bodem is vulkanisch en dus rijk aan voedingsstoffen.

Café Misión

Café Misión is onderdeel van Misión Voz que Clama, een kleine missie in Tuis. Een plek waar veel activiteiten worden georganiseerd voor bewoners uit het dorp. Misión Voz que Clama wilde graag iets extra’s doen. Koffie was een logische stap. In de eerste jaren kocht de mision koffie op van lokale boeren en zijn ze tegelijkertijd begonnen met de aanplant van nieuwe koffieplanten op hun eigen grond. In de omgeving van Tuis zijn nu veel mensen aan het werk in de koffie-industrie. Zij krijgen een goed salaris en hulp om een beter leven te krijgen.

Elk kopje koffie van Café Misión helpt om de levens van de mensen van Tuis steeds wat beter te maken.

Neem een kijkje bij Café Misión

Eigenschappen

Soort koffie: Arabica, Caturra
Verbouwd in: Tuis, Costa Rica
Hoogte: 1002 meter
Verwerkt in: Turrialba, Costa Rica
Gebrand in: Apeldoorn, Nederland

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!