Thuisbarista workshop

Zwartekoffie thuisbarista workshop

Heb je altijd al in de praktijk willen leren hoe je de perfecte kop espresso of cappuccino maakt? Kom dan naar een van onze thuisbarista workshops en je leert de fijne kneepjes van het Barista vak!

In onze Thuisbarista workshops krijg je gelegenheid om zelf met een professionele espressomachine te werken en te ervaren hoe het is om als barista lekkere koffie te maken.

Zwartekoffie biedt je de mogelijkheid om een workshop te volgen. Alleen, met vrienden, een teamuitje of vrijgezellenfeest, het kan allemaal. In samenwerking met Het Koffieverbond uit Ede bieden we deze trainingen aan. Je wordt met het boeken geleid naar de website van Het Koffieverbond. Gebruik bij het boeken de code ‘Zwartekoffieworkshop’, dan ga je sowieso naar huis met een zak Zwartekoffie naar keuze!

Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden!

Basis Barista

 

Heb je thuis een espressomachine en wil je daar het meeste uithalen? Of ben je gewoon gek op koffie? In beide gevallen is de basis workshop een aanrader!
 
Samen gaan wij op zoek naar welke koffie het beste bij jou past, wat voor wereld gaat er schuil achter de koffie, de verschillende smaken en behandelen wij de basis van het melk op schuimen. 

 

Latte art

Tijdens deze workshop ga je op een praktische manier aan de slag om dat hartje of die mooie rosetta te kunnen maken.  Je leert o.a. wat de temperatuur van de melk voor invloed heeft op het eindresultaat, hoe je het beste kan op schuimen  en hoe snel je dient te schenken.

Het goed op schuimen van melk en het beheersen van latte art is niet gemakkelijk! Afhankelijk van het niveau en de kunde van de deelnemer kunnen er per persoon  verschillen ontstaan. De workshop geeft een goede basis.

Workshop filterkoffie

 

Leer de techniek van het zetten van filterkoffie en ontdek welke smaken tot uiting komen. 

Filter koffie is terug van weg geweest en daar mogen wij heel blij mee zijn. Duik in de boeiende en toegankelijke wereld van de filterkoffie en laat je verassen door de veelzijdigheid aan smaken! 

 

Zij drinken al Zwartekoffie