Veelgestelde vragen

Moet ik lang wachten op mijn koffie?
In principe branden we elke twee weken, dus je hoeft nooit langer dan 13 dagen te wachten tot jouw koffie wordt gebrand. Natuurlijk branden we wel een klein beetje extra om voor de eerste week nieuwe bestellingen te kunnen opvangen. Dus nee, we garanderen niet vandaag besteld, morgen in huis. Als je dat wilt, dan moet je even verder zoeken, maar dan mis je wel onze waanzinnige koffie.
Is jullie gemalen koffie geschikt voor mijn zetmethode?
Onze gemalen koffie is goed voor filterbereiding. Het is dus niet bedoeld voor je Chemex, cafetiere, espressomachine of percolator/ mokkapot. We denken er aan om dat wel aan te bieden, maar nu nog niet.

Koop een mooie handmolen van Hario (nee, we hebben geen sponsordeal) of een andere mooie molen als je een espresso apparaat hebt, want zelf malen is helemaal geen slecht idee.

Kom je er niet uit? Vraag dan iemand in de straat, er is vast wel iemand met een koffiemolen. Koffie verbroedert immers!?

Is gemalen koffie wel vers?
Dat is een goede vraag! Als we heel eerlijk zijn is gemalen koffie niet echt vers. De puristen zeggen altijd dat de koffie vers is 30 seconden nadat je het hebt gemalen. Tja. Wij snappen dat niet iedereen een espresso apparaat heeft en niet iedereen een molen heeft en we weten ook dat filterkoffie helemaal hip en happening is. Dus bieden wij gemalen koffie aan. Volgens de experts misschien niet juist, maar wij willen graag eerlijke koffie bij jou thuis brengen. En als je een filterapparaat hebt, dan leveren wij gemalen koffie, zo simpel is het.
Waarom bieden jullie gemalen koffie aan?
Gemalen koffie is eigenlijk een soort van vloeken in de kerk. 30 seconden na het malen is je koffie niet meer vers, zeggen de experts. Wij geloven hen, maar we weten ook dat niet iedereen in Nederland een bonenmaler heeft, dus we bieden wel gemalen koffie aan. Gemalen koffie voor filter methode. We bieden dus geen espressomaling aan. Onze koffie is echt veel beter dan een standaard pak koffie uit de supermarkt. Ja, dan verlies je wat kwaliteit en versheid als je het maalt, maar we willen jou onze heerlijke koffie echt niet onthouden!
Waarom is jullie koffie duurder dan in de supermarkt?
Ja, onze koffie is duurder dan in de supermarkt. Maar eigenlijk valt het wel mee als je gaat vergelijken met andere aanbieders van Direct Trade koffie. De prijs heeft een aantal oorzaken die we graag uitleggen:

1. Je hebt echt kwaliteit in je kopje! Onze koffie wordt zorgvuldig geselecteerd. Er zitten dus geen onrijpe bonen tussen, we branden kleinschalig met oog voor detail, smaak en kwaliteit. Dat proef je!

2. Zwartekoffie.nl betaalt Café Misión aanzienlijk meer dan de gangbare koffieprijs op de koffiemarkt, wat andere (fairtrade) leveranciers wel gewoon doen. Uiteindelijk gaat het er om dat ze ook geld hebben voor die sociale projecten natuurlijk!

3. Costa Rica is best een duur land, salarissen liggen relatief hoog, kosten ook. Het is een redelijk ontwikkeld land, zeker tav de buurlanden. Veel koffieplantages halen dan ook goedkope arbeidskrachten uit Nicaragua, want die zijn veel goedkoper dan arbeiders uit Costa Rica. Café Misión werk alleen met Costa Ricanen, daarom zijn ze meer kwijt aan salarissen e.d. dan andere partijen.

Is Café Misión biologisch?
Nee, Café Misión is geen biologische koffie. Daar streven we overigens wel naar voor de komende jaren. We willen hierin echt een verschil maken, maar we zijn met kleine stapjes onderweg.
Vanaf wanneer is Café Misión beschikbaar in Nederland?
Café Misión is vanaf begin juli 2016 beschikbaar in Nederland.