Je weet al dat Zwartekoffie eerlijke koffie verkoopt. Aan de basis van onze Direct Trade handelswijze liggen 4 principes die er voor zorgen dat onze koffie ook echt eerlijk is. Deze vier principes hanteren we altijd en overal, omdat dit de basis is van wat we doen.

De vier pijlers van Direct Trade zijn:

1.Eerlijke prijs

Voor ons Nederlanders is de prijs van een product toch altijd een beetje een gevoelig punt. Toch kiezen wij ervoor om teveel te betalen aan onze boeren. Of eigenlijk niet, we betalen gewoon een normale prijs voor het harde werk wat ze in de koffie stoppen. Wereldwijd ligt de koffieprijs echter lager, waardoor het lijkt dat wij teveel betalen. Bij Zwartekoffie laten we ons daar niet door leiden en bepalen we onze eigen prijzen en werken we met onze eigen keten. Op die manier houden we regie over het proces en blijven alle prijzen en kosten transparant.

2. Mensen

Onze handelswijze noemen we Direct Trade. Maar voor ons is dat meer dan een schematisch overzicht van de bedrijfsketen – ook het contact met de mensen waarmee we zaken doen, is direct. We hebben regelmatig contact met de boerderijen en zijn betrokken bij alles wat rondom onze koffieproductie betrokken is. Niet alleen de productie is voor ons belangrijk, maar ook de verzorging van de mensen die het werk doen en bijvoorbeeld het land waar de koffie vandaan komt.

3. Kwaliteit

Wij geloven dat je iets goeds kunt doen zónder te bezuinigen op de kwaliteit. Koffie blijft het product waar alles omheen werkt, en die koffie moet gewoon goed zijn. Simpel. We houden zicht op de oogst en testen de kwaliteit van de oogst uitgebreid voordat we tot aankoop over gaan. Op deze manier zit er heel veel liefde in onze koffie, en dat proef je!

4. Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in ons hele proces. We moedigen onze boeren aan zo duurzaam mogelijk koffie te verbouwen. Voor de een is dat Biologisch, voor de ander is het op een andere manier kijken naar het ecosysteem en balans te vinden in produceren en zorg dragen voor milieu en de biodiversiteit. Vooruit denken op lange termijn, nadenken welke impact bepaalde keuzes hebben, daar maken we onze boeren elke dag bewust van.

Wat vind jij hier van?