Het woord cáscara, met de klemtoon op de eerste lettergreep, komt uit het Spaans en betekent schil. Op het schilletje zit het vruchtvlees. Dit vruchtvlees is bij een koffiebes maar een heel dun laagje en niet te vergelijken met het vruchtvlees van bijvoorbeeld een kers.

Dit schilletje wordt verwijderd om de koffie te kunnen drogen. Normaal gesproken gebruiken koffieboeren dit restproduct als compost, maar nu drogen ze de cáscara gelijk met de koffie. Deze gedroogde koffiekersen lijkt wat op thee Het belangrijkste visuele verschil is dat de stukjes kersen iets groter zijn dan een theebladeren en een leerachtig, houtachtig uiterlijk hebben dat lijkt op gedroogde rozijnen of de schil van een noot.

Zo kunnen koffieboeren dus weer extra geld verdienen, met iets wat vroeger als waardeloos werd beschouwd. Win-win!

Wil je cáscara eens proberen? Bestel het dan via onze webshop!

Je kunt met cáscara heerlijke drankjes maken, geen wonder dat dit op heel veel plekken in de wereld een populair ingrediënt geworden is!

Welke smaken verwacht je bij een drankje dat gemaakt is van het vruchtvlees van een besje? Zoet? Klopt! Het is rijk aan suiker. Daarnaast kun je er veel vruchtenaroma’s in ontdekken, zoals rozenbottel, mango, hibiscus, rode bessen, maar ook jasmijn en tabak!

In de Verenigde Staten noemen ze cascara vaak Mother Nature’s Red Bull, omdat het extra opwekkend zou zijn. Dat is helaas niet echt het geval. Er zit wel cafeïne in, maar minder dan in je normale bakje koffie.