Ede – 25 januari 2021 – Zwartekoffie werkt vanaf januari 2021 samen met het nieuwe koffiemerk Buurman Bonen. Buurman Bonen is onderdeel van Deelcafé de Buurman. Inmiddels zijn er 6 vestigingen in Nederland. In al deze koffiezaken wordt Buurman Bonen geschonken en verkocht.

Zwartekoffie levert koffie en koffie-expertise met een verhaal. Zwartekoffie ondersteunt Buurman Bonen door de kwaliteit van de koffie te waarborgen en wanneer de deelcafés weer opengaan, zal Zwartekoffie een rol spelen in het trainen van personeel.

Joffrey Vermeule: “Zwartekoffie heeft als doel impact te maken in de levens van koffieboeren in Costa Rica en Oeganda, maar we willen ook impact in Nederland maken. Hier in Nederland worden ook  mensen vergeten en de deelcafés zijn een warme ontmoetingsplaats voor iedereen. Buurman Bonen draagt bij aan impact in Nederland en dat is voor ons de reden om met hen te partneren.”

Direct Trade handelswijze

Dick de Krijger van Buurman Bonen zegt: “We zijn blij met Zwartekoffie als partner, omdat ze staan voor echt eerlijke koffie. In onze zoektocht naar een koffiepartner schrokken wij van het onrecht dat plaatsvindt in de koffiewereld. Zwartekoffie doet daar echt iets aan door hun unieke Direct Trade handelswijze. Dit past heel erg goed bij waar wij voor staan”

De koffie van Buurman Bonen wordt geschonken en verkocht in de verschillende deelcafés die er inmiddels in Nederland zijn. Online zijn Buurman Bonen te koop via Buurmanbonen.nl. Deze koffies zijn exclusief voor Buurman Bonen ontwikkeld en komen uit het assortiment koffie dat Zwartekoffie importeert uit Costa Rica en Oeganda.