Don Enrique Zwartekoffie koffieboer van het jaar

Don Enrique is gekozen tot Zwartekoffie koffieboer van het jaar 2019! Don Enrique is de allereerste koffieboer die deze eer ten deel valt.

Wie is Don Enrique?

Door zijn niet-aflatende inzet voor kwaliteitskoffie en hart voor wat hij doet is de keuze op hem gevallen. Al jarenlang werkt Don Enrique in koffie, maar pas sinds een aantal jaar voelt hij de directe waardering van zijn werk, omdat hij weet dat de koffie waar hij voor zorgt, nu in Nederland wordt gedronken. Daarom willen we hem deze waardering geven, omdat Don Enrique voor ons een groot voorbeeld is.

Don Enrique in gesprek met Joffrey

Don Enrique is de drijvende kracht achter de koffie van Café Misión. Hij is verantwoordelijk voor het onderhouden, bewerken en verbeteren van de koffieplantage. Ook stuurt hij de plukkers aan in het plukseizoen, kortom, een hele grote verantwoordelijkheid ligt op de schouders van deze man. Dat doet hij relatief in de schaduw. Zes dagen per week staat Don Enrique om 6 uur ’s ochtends op de koffievelden, soms na een klim van bijna een uur als er geen auto beschikbaar is. Hij is er altijd zonder te klagen.

De foto waar je hem op ziet staan doet ook recht aan zijn persoonlijkheid. Bescheiden, maar zelfverzekerd. Deze foto geeft precies weer hoe Don Enrique is. Een foto die niet zou misstaan op de cover van een bekend internationaal magazine. Deze foto schoten we spontaan, dit was zeker geen fotoshoot; kijk eens hoe gaaf hij er op staat.

Ontdek jouw smaak

We hebben een handig proefpakket samengesteld. Voor slechts €18,50 ontdek jij jouw smaak!

Bestel het proefpakket

Trouw

Koffie is niet romantisch, maar echt keihard werken. Don Enrique laat ons zien dat met doorzettingsvermogen, trouw en eerlijkheid je heel ver kunt komen in het leven. Hij heeft zijn leven toegewijd aan ons bakje koffie en dat doet hij iedere dag opnieuw.

Don Enrique heeft op ons diep indruk gemaakt door zijn karakter. Zacht, open, eerlijk, trouw, betrouwbaar zijn een paar woorden die hem kenmerken. Hij is voor ons een voorbeeld.

Hij zal nooit op de voorkant van een populair magazine staan en hij zal nooit de wereld over zeilen om te vertellen dat koffieboeren meer waardering moeten krijgen en bij wereldleiders op aan te dringen dat ook grote koffiebedrijven een eerlijke prijs gaan betalen.

Impact

Nee, Don Enrique heeft nooit gereisd. Veel mensen zullen hem over het hoofd zien omdat hij naar onze maatstaven misschien helemaal niet zo succesvol lijkt. Maar dat is hij wel, hij maakt impact om levens van mensen om hem heen, hij maakt impact in Tuis, hij maakt impact op ons en hij maakt impact op jou.

Iedere dag werkt hij knetterhard voor jouw kopje koffie, zonder enig idee te hebben wat wij er mee doen. Cappuccino met havermelk? Aeropress? V60 pour over? Hij heeft er geen idee van. Maar hij maakt het wel mogelijk! Don Enrique maakt jouw kopje koffie mogelijk.

Don enrique portret

Koffieboer van het jaar

Omdat wij vinden dat hij waardering verdient en hij hiervoor in het zonnetje gezet mag worden. Don Enrique staat model voor alle koffieboeren wereldwijd die iedere dag vroeg opstaan om ervoor te zorgen dat jij voldoende koffie hebt om van te genieten. Daarom, koffieboeren bedankt, muchás gracias!