Proef koffie zoals het bedoeld is….met filterkoffie

Wie is er in Nederland niet groot geworden met filterkoffie zetten? We zijn nu massaal aan de volautomaten gegaan of de espressomachine, maar bijna iedereen heeft wel filterkoffie gedronken.

We zijn gewend geraakt aan de sterke smaak van een espresso, of de uitstekende combinatie ervan met melk. Een espresso is bedoeld om snel weg te drinken. Als je in Italië op vakantie bent geweest, dan weet je dat, iedereen giet ’em in een keer aan de bar naar binnen. Filterkoffie is eigenlijk een beetje vergeten.

Filterkoffie zetten, hoe doe je dat?

Stap 1. Koop je eigen koffiebonen.
Let er op dat je goede koffie koopt, waarvan de oorsprong te traceren is. Hoe concreter de locatie, hoe beter de koffie. Onze koffie is 100% traceerbaar naar de koffievelden van onze boeren. Zijn je bonen vers? Verse bonen zijn niet ouder dan 2 maanden.

Stap 2. Maal je eigen bonen.
Dit is wel echt een stap voor veel mensen. Daarom bieden wij ook gemalen koffie aan.  Gebruik 60 gram koffie op een liter water. Dit is belangrijk! Nederlanders doen altijd maar wat, op gevoel. Maar wil je echt een lekkere bak met een goede smaak, weeg dan je koffie!

Stap 3: Kook het water.
Laat dit afkoelen tot ongeveer 90 graden, dus heel even geduld. ‘Slow coffee’, weet je nog? Als je te heet water over je koffie schenkt, verbrand je het.

Stap 4: Zet je mok of thermoskan klaar.
Filter in de filterhouder en gaan! Heb je een filterapparaat, dan weet je vast wel wat je moet doen. Knopje….aan!

Stap 5: Schenk het water over je koffie.
Als je een koffienerd bent dan doe je eerst 30 gram water bij je koffie, zodat het kan ‘bloomen’. Zorg er wel voor dat je niet alles in een keer opschenkt. Neem even de tijd, dan kan de koffie langer met water in aanraking komen. Schenk in een cirkel, zodat er een vlakke laag achterblijft in je filterhouder.

Stap 6: Lekkere filterkoffie drinken!
Dan proef je hoe koffie echt smaakt. Dus, maak lekker die espresso’s als je haast hebt, maar als je tijd hebt, maak dan met je vriendin, vriend, man, vrouw eens een lekker bakje filterkoffie.

Ontdek jouw smaak

We hebben een handig proefpakket samengesteld. Voor slechts €18,50 ontdek jij jouw smaak!

Bestel het proefpakket

Welke koffie?

Onze light roast is heel lekker als filterkoffie, fruitig, licht en zoet. De dark roast heeft een heerlijke nasmaak achter op je tong. Een nasmaak die je zal laten verlangen naar je volgende slok, en je volgende en je volgende….Proef koffie zoals het echt smaakt, met filterkoffie!