Hoe kun je koffiebonen het beste bewaren?

Als je verse koffie koopt dan wil je ook dat dat vers blijft. Verse koffie is koffie die langer geleden dan 40 dagen gebrand is. Dus tot 45 dagen na het branden is je koffie vers. Dat betekent niet dat je je koffie niet meer kunt drinken na die 45 dagen!

Vergelijk het met een boterham, als die supervers is dan is die ook op z’n lekkerst, een oude boterham kun je nog prima eten, maar heeft niet meer die crunch en heerlijke verse smaak. Zo is het dus ook met koffie. We vertellen je graag hoe je koffiebonen het beste kunt bewaren.

Hoe houd je koffie vers?

Ten eerste, koop niet teveel tegelijk. Koop niet 4 kilo voor 4 maanden, maar koop dan een kilo voor een maand, zo houd je je koffie makkelijker vers. Maar hoe houd je koffie dan echt vers? Niet door het in de diepvries te stoppen in ieder geval!

We geven je de beste tips om jouw koffie te bewaren. De grootste vijanden van koffie die je wilt bewaren zijn water/ vocht, zuurstof en licht. Zet je koffie altijd op een koele, donkere plaats. Warmte en licht zijn geen vrienden van koffie. Dus waar je het ook in bewaart, zet het altijd koel en donker, maar dus zeker niet in de koelkast of vriezer in verband met de vochtigheid.

Tips om je koffie het beste te bewaren

Koffie bewaar je het beste in de koffiezak zelf. Koffiezakken van Zwartekoffie hebben een aantal eigenschappen die er voor zorgen dat je koffie vers blijft, namelijk:

  1. Een ventiel dat gas (CO2) laat ontsnappen dat koffiebonen loslaten na het branden, maar geen zuurstof toelaaEen zipper die je zak weer helemaal goed sluit zodat er geen nieuwe zuurstof bij kan.
  2. Heb je geen koffiezak met een zipper? Probeer dan de koffie wel te bewaren in de zak met het ventiel. Sluit hem goed af, want zuurstof is echt niet goed voor je koffie. Het ventiel helpt je koffie het gas te laten ontsnappen.
  3. Koop je gemalen koffie in de supermarkt? Oke, dat vergeven we je. Bewaar je gemalen koffie uit de supermarkt dan in een bus die je luchtdicht kunt afsluiten. Gemalen koffie laat geen gas meer vrij, dus daar is de noodzaak van ventilatie minder groot.
Ontdek jouw smaak

We hebben een handig proefpakket samengesteld. Voor slechts €18,50 ontdek jij jouw smaak!

Bestel het proefpakket

Conclusie

Dus, als je koffie koopt, koop dan niet te veel, bewaar het in een goede zak en op een koele en donkere plaats. Op die manier ben je altijd verzekerd van verse, lekkere en (als je je koffie bij Zwartekoffie koopt) 100% eerlijke koffie!