Over Zwartekoffie

Koffie die er toe doet

De reis van zwartekoffie begon in 2013 toen Joffrey Vermeule met zijn vrouw en kinderen in Costa Rica woonde. In Tuis, een klein dorpje op het platteland kwamen zij in contact met de mensen van Café Misión en zagen ze wat voor impact zij hadden en hebben op de inwoners van het dorp.

Je moet weten dat alle winst die wordt gemaakt met de koffieproductie direct opnieuw geïnvesteerd wordt in de lokale bevolking. Dus, zij werken in de koffievelden, krijgen daar inkomen van, maar Café Misión investeert ook in sociale projecten in het dorp. Ouderenactiviteiten, hulpprojecten voor de inheemse bewoners van het land. Ze zetten zich in voor betere leefomstandigheden, door koffie te verkopen, koffie die er toe doet.

Daar willen we met Zwartekoffie een bijdrage aan leveren. Zo vergroten we de impact op de plaats van productie. Jij goede koffie, de mensen in Costa Rica een beter leven. Klinkt als een win-win.

Joffrey kwam Stean Fasol tegen en zij besloten samen verder te gaan met Zwartekoffie. Nu importeren we koffie uit Costa Rica, Rwanda, Uganda en binnenkort El Salvador.

Joffrey Vermeule en Victor Salmeron

Direct trade

Zwartekoffie doet niet aan FairTrade koffie, maar aan Direct Trade koffie! Wij kiezen er voor om koffie direct te kopen van lokale boeren. We willen graag een relatie aangaan met onze leveranciers en ze een goede prijs geven voor de koffie. We zijn niet geïnteresseerd in labeltjes, maar wel in de kwaliteit van de koffie en de kwaliteit van leven van de koffieboer. Direct dus, geen tussenmannetjes, maar eerlijke koffie met impact. Impact direct op de plek van productie.

Zwartekoffie is betrokken bij de koffieproductie van begin tot eind. We bezoeken de koffieplantage regelmatig, we houden vinger aan de pols met betrekking tot de kwaliteit. Importeren doen we via een betrouwbare partner. We zijn er trots op dat we onze eigen koffie importeren! Zo garanderen wij de allerbeste koffie voor jou.

Wil je meer weten? Mail dan op info@zwartekoffie.nl. We staan ook zeker open voor nieuwe aanbieders van koffie met sociale impact.