Finca Guayabo

El Señor José Sanchez

El Señor

Sommige mensen die je ontmoet hebben zo’n natuurlijke rust over zich. Dat is José Sanchez, we noemen hem el señor. Hij is al wat ouder, maar wil ook graag behandeld worden als een heer. Met zijn 55 hectare aan koffievelden is hij niet een kleine koffieboer, maar wel eentje die de tradities en cultuur van koffie in Costa Rica in ere houdt. Zijn kinderen zijn al lang het huis uit, maar hij voelt zich nog steeds de familieman die hij altijd is geweest. Nu zijn kleinkinderen over de vloer komen is hij altijd in voor een gezellig kletspraatje en een grapje als opa. Wij waarderen Don José enorm voor zijn kennis en zijn vaste vertrouwen in ons werk. Hij was een van de eerste boeren die ons het volle vertrouwen gaf en met zijn koffie een voorbeeld wilde stellen voor andere koffieboeren.

Koffie vloeit door mijn aders

José Sanchez
Over José Sanchez
Land
🇨🇷 Costa Rica
Plaats
🇨🇷 Guayabo
Soort koffie
Obata
Hoogte
1300 meter
Aantal hectare
55ha
Leeftijd
67 jaar

Gewoon goede koffie

Lopend door zijn koffieplanten is José totaal in zijn element. Dit is zijn grond, dit is de grond van zijn voorvaderen. Dit is waar hij voor leeft. Je ziet de totale liefde voor het verbouwen van koffie en voor het koffieboer-zijn.

Maar Don José is een no nonsense man, zonder poespas wil hij gewoon goede koffie produceren. Geen ingewikkelde dingen met fermenteren of speciale droogmethodes. Nee, gewoon goede koffie waar jij en ik van kunnen genieten. Daarom is zijn koffie zo goed, het is stabiel, uniform en gewoon heel erg lekker.

José Sanchez wil nog graag veel jaren doorgaan met het produceren van koffie. Hoe dat er in de toekomst precies uit gaat zien weet hij niet, want zijn kinderen hebben niet per se veel interesse in koffie. Maar wie weet kunnen wij nog eens wat met koffie verbouwen!

Onze basis

Omdat José Sanchez zoveel koffie produceert is hij de basis voor onze blend koffies. De Donker Gebrand en onze Filterkoffie komen voor het grootste deel van zijn land.

Don José verbonden door de blends met Alfred