Geschiedenis van koffie in Costa Rica | Zwartekoffie.nl

Alfred Wonyaka

Reverend Alfred Wonyaka

Zijn grote lach kan je niet ontgaan. Deze zeer vrolijke en gepassioneerde koffieboer is deeltijd Reverend binnen de Anglicaanse kerk. Zo combineert hij twee activiteiten in een passie; mensen verder helpen. Dit doet hij door samen te werken met koffieboeren uit de regio en zo de kwaliteit te verbeteren.

Koffie is een middel uit de armoede voor Oegandezen

Alfred Wonyaka
Alfred Wonyaka koffieboer uit Oeganda
Meer over Alfred
Land
πŸ‡ΊπŸ‡¬ Oeganda
Plaats
πŸ‡ΊπŸ‡¬ Ndejje, Luwero
Soort koffie
Robusta natural
Hoogte
1100 meter
Aantal hectare
3ha
Leeftijd
37 jaar

Een ondernemende koffieboer

In 2020 ontving Zwartekoffie een bericht van Alfred Wonyaka. Hij zocht persoonlijk contact met ons om samen te werken en een grote groep boeren aan de onderkant van de koffieketen toegang te geven tot de wereldmarkt. Alfred wordt sterk gedreven door rechtvaardigheid en wil echt met alles wat hij doet mensen uit de armoede halen.

In zijn geboortestreek is Alfred een school aan het bouwen, om educatie voor iedereen toegankelijk te maken. Al zijn tijd en energie zijn er op gericht om mensen vooruit te helpen. Als reverend in de Anglicaanse kerk is hij samen met zijn vrouw Betty betrokken bij ontwikkeling van mensen. Als koffieboer is hij ondernemend en zoekt hij naar samenwerkingen en nieuwe manieren om koffie te drogen en te verwerken.

Wij werken met Alfred samen om ook in dit deel van de wereld echte impact te maken. Oeganda is een zeer arm land en daar kunnen we met onze koffie een verandering in brengen. Drink je met ons mee?

Robusta geen slechte koffie

Alfred is een gepassioneerd voorvechter van Robusta koffie. Het is een veelgebruikte koffie in de wereld en waarom zouden we de boeren die het verbouwen niet beter waarderen? Alfred is erg vertrouw met de koffieplanten van de robusta, die wat beter bestand zijn tegen ziektes en hitte.

Alfred doet er alles aan om zijn robusta van zo hoog mogelijke kwaliteit te laten zijn, om jou ook te laten kennis maken met zijn passie!

Ontdek onze andere boeren