De aimabele Diego

Diego Robelo

In het hart van het schilderachtige Aquiares, waar de schoonheid van de natuur samensmelt met de rijke aroma’s van koffie, woont en werkt Diego Robelo. Als trotse erfgenaam van een familietraditie die generaties teruggaat, heeft Diego een leven gewijd aan het cultiveren van prachtige koffie op de schilderachtige koffieboerderij van zijn familie.

Met 42 jaar en een gezin met drie levendige kinderen is Diego een levendige en gepassioneerde ziel. Een middag doorbrengen met Diego is nooit saai; zijn verhalen over het boerenleven, de groeiende koffieoogst en de avonturen op de boerderij zijn even boeiend als inspirerend.

Pura Vida mae

Diego Robelo
Dit is Diego
Land
🇨🇷 Costa Rica
Plaats
🇨🇷 Aquiares, Costa Rica
Soort koffie
Caturra peaberry Swiss Water decaf
Hoogte
1250 meter
Aantal hectare
25ha
Leeftijd
42 jaar

Respect

Diego’s connectie met koffie is diepgeworteld. Hij heeft de kunst van koffieteelt van jongs af aan geleerd, met lessen van zijn ouders en grootouders die in elke koffieboon resoneren. Hij gelooft sterk in de eeuwenoude wijsheid van zijn voorouders en combineert dit met moderne technieken om de koffieproductie naar nieuwe hoogten te tillen.

De koffieboerderij van Diego is niet alleen een bron van inkomsten, maar ook een thuis, doordrenkt met liefde voor het land en respect voor de natuur. Hier gedijen koffiebomen onder zijn zorgvuldig oog, terwijl kleurrijke vogels de lucht vullen en de geur van rijpende koffiebessen de zintuigen prikkelt.

Diego is een gewaardeerd lid van de Zwartekoffie-gemeenschap. Zijn toewijding aan duurzame landbouwpraktijken en zijn bereidheid om zijn kennis te delen met andere boeren, inspireren anderen om dezelfde weg te bewandelen. Zijn koffie wordt gekoesterd om zijn kwaliteit en smaakprofiel, dat de rijke erfenis van Aquiares weerspiegelt.

Diego Robelo belichaamt de kernwaarden van Zwartekoffie: toewijding aan kwaliteit, respect voor traditie en een diepe verbinding met het land. Zijn verhaal en zijn koffie vormen een eerbetoon aan de eeuwenoude kunst van koffieteelt en de belofte van een smaakvolle toekomst. We zijn er trots op om zijn koffie met u te delen en zijn passie te ondersteunen.

Bekijk de koffie van Diego

Ontdek onze andere boeren