Marcos en Gatica

Marcos en Gatica

Bij Zwartekoffie zijn we trots op de koffieboeren die hun hart en ziel in de teelt van koffie steken. Neem Marcos en Gatica Barbosa bijvoorbeeld, een inspirerend stel dat in Tuis, Costa Rica, op hun eigen stuk grond woont en zich toewijdt aan de koffieproductie.

Marcos en Gatica zijn eenvoudige mensen die houden van de schoonheid van het leven in de natuur. Hun passie is om zelfvoorzienend te zijn en te genieten van alle geweldige dingen die hun land te bieden heeft. En dat doen ze vol overgave door zich toe te leggen op de teelt van koffie.

In hun zoektocht naar een beter leven op het platteland begonnen Marcos en Gatica samen aan het avontuur van het koffieboeren. Het paar heeft van hun boerderij een bloeiend stukje land gemaakt. Ze kozen voor de koffievariëteit Obata, een keuze die zijn vruchten heeft afgeworpen, want hun koffie wordt beschouwd als een van de beste in de regio.

“We ervaren onze koffie echt als een zegen!”

Gatica Barbosa
Eigenschappen van Marcos en Gatica
Regio
🇨🇷 Costa Rica
Plaats
🇨🇷 Tuis
Soort koffie
Obata
Hoogte
1020 meter
Aantal hectare
3ha
Leeftijd
Marcos is 51, Gatica 59

Familiebedrijf

Voor Marcos en Gatica is hun werk op de koffieplantage meer dan alleen een taak, het is een manier van leven. Ze zorgen voor hun koffiebomen met grote liefde en aandacht, en met respect voor de ecosystemen waarin ze leven.

Dit resulteert in een koffie van uitzonderlijke kwaliteit. Hun Obata-variëteit wordt geprezen om zijn rijke smaakprofiel en heerlijke aroma’s. Maar hun succes is niet alleen te danken aan hun toewijding en passie. Hun familiebanden zijn sterk en ze werken nauw samen met hun zoon, die agronoom is en terugkeerde naar huis om zijn ouders te helpen op de boerderij. Dankzij zijn expertise en toewijding hebben ze nieuwe technieken kunnen implementeren en de oogstmethoden kunnen verbeteren, wat heeft geleid tot indrukwekkende resultaten. De combinatie van traditionele kennis en moderne technieken heeft hun koffieproductie naar een hoger niveau getild.

Marcos en gatica

Duurzaam en uitmuntend

Het verhaal van Marcos en Gatica is een goed voorbeeld van hoe passie, toewijding en samenwerking kunnen leiden tot succes. Het zijn mensen die we in de ogen kunnen kijken, waardoor we niet alleen fantastische koffie produceren, maar ook het leven van de boeren verbeteren en de hele gemeenschap laten groeien. Zoals wij bij Zwartekoffie graag zeggen: “Een betere koffie begint bij betere boeren.”

Marcos en Gatica zijn niet alleen trots op hun koffie, maar ook op de sterke familiebanden die hun boerderij tot een hechte gemeenschap maken. Samen met hun zoon en andere familieleden werken ze zij aan zij, waarbij ze elkaar ondersteunen en inspireren.

Hun verhaal is een bron van inspiratie voor de gemeenschap en voor andere koffieboeren in Costa Rica. Hun liefde voor het land, de natuur en hun koffie is de drijvende kracht achter hun streven naar duurzame landbouw en uitmuntendheid in koffieproductie.

Waarom kozen we Marcos en Gatica

We zijn dankbaar dat Marcos en Gatica ons hebben gehost tijdens de eerste weken van ons Zwartekoffie-avontuur. De relatie met dit inspirerende koppel is geëvolueerd naar meer dan zakelijk, het is een samenwerking waarmee we de toekomst van onze koffie- en boerengemeenschap versterken. Dat samen optrekken, dat is wat Direct Trade voor ons betekent.

Joffrey en Gatica

Bekijk de koffie van Marcos en Gatica