Geschiedenis van koffie in Costa Rica | Zwartekoffie.nl

Marie en haar power vrouwen

Marie Beuchet

Op de weg van Turrialba naar het Noorden van Costa Rica kom je door Pavones, een klein dorpje waar van oudsher veel vee werd gehouden. Daar, in dat dorpje, is Marie Beuchet bezig met een kleine revolutie. Misschien ligt het aan haar Franse roots, want Marie verzet zich graag tegen de status quo. Met een team van alleen maar vrouwen leidt zij Naturalba; een koffieproducent/ washing station/ dry mill en branderij ineen! En, nog allemaal biologisch ook!

Vrouwen verdienen meer waardering

Marie Beuchet
Ecor Roast team | Zwartekoffie
Meer over Marie
Land
🇨🇷 Costa Rica
Plaats
🇨🇷 Pavones, Costa Rica
Soort koffie
CR95/ Caturra
Hoogte
1300 meter
Aantal hectare
27,5
Leeftijd
42 jaar

Biologisch gewoon logisch

Marie heeft gekozen om alleen biologische koffie te verbouwen. Zij wil dingen graag anders doen en is dus een van de eerste in de regio die zich volledig toelegt op biologische koffie. Het is voor haar logisch om koffie te verbouwen die echt goed is, zonder enige twijfel over wat er wel of niet op is gespoten.

Naturalba is gecertificeerd biologisch. Zij voldoen dus aan alle strenge eisen die vanuit zowel de EU als vanuit de VS worden gesteld aan producten die zich biologisch willen noemen. Samen met alle mensen die meewerken aan deze operatie zetten ze zich in om echt de allerbeste koffie te produceren.

Marie leidt haar vrouwenteam dat dus verantwoordelijk is voor het hele koffieproces. De koffie die niet naar Nederland wordt verscheept branden de dames zelf. Zo verdienen ze extra aan hun werkzaamheden!

Alleen maar vrouwen

Marie heeft als missie om de positie van vrouwen in koffie in Costa Rica te verbeteren. Koffie is een echte mannenwereld en Marie wil zich daar tegen verzetten. Vrouwen kunnen ook goede koffie produceren! Daar zijn we helemaal mee eens!

Op termijn wil Marie graag ook gecertificeerd worden voor ‘all female coffee’. Zodra ze dat certificaat heeft, gaan wij dat zeker ook overnemen!

Ontdek onze andere boeren