Volledig Circulair koffie branden en hergebruik van Koffiedik

Zwartekoffie zet een grote stap in duurzaamheid. Vanaf nu gaan we volledig circulair branden, op biogas dat gewonnen wordt uit koffiedik! Deze stap is een getuigenis van onze voortdurende inzet om koffie op een milieuvriendelijke manier te produceren. Naast onze economische en sociologische duurzaamheid, zetten we steeds meer in op ecologische duurzaamheid!

Een innovatieve benadering van koffiebranden

Onze reis begint met het herkennen van de waarde van koffiedik, het residu dat overblijft na het koffiezetten. In plaats van het als afval te beschouwen, zien we het als een belangrijke energiebron! Door dit koffiedik te verzamelen, en te vergisten voor de koffie brander, zorgen we voor een gesloten kringloopsysteem waarin niets verloren gaat.

Een positieve stap voor het milieu

Onze verschuiving naar volledig circulair branden heeft aanzienlijke positieve gevolgen voor het milieu. Het hergebruik van koffiedik vermindert niet alleen de hoeveelheid afval, maar vermindert ook de behoefte aan nieuwe grondstoffen. Zo dragen we bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen.

Jouw rol in Duurzaamheid

Bij Zwartekoffie geloven we dat duurzaamheid een gemeenschappelijke inspanning is. We willen onze klanten betrekken bij deze duurzame beweging. Daarom nodigen we je uit om deel te nemen door jouw koffiedik in te leveren bij ons. Samen kunnen we een verschil maken en bijdragen aan een groenere toekomst en kunnen we volledig circulair koffie branden door de aanvoer van koffiedik.

Een Nieuw Hoofdstuk van Duurzaamheid

Met trots kondigen we aan dat Zwartekoffie een nieuw hoofdstuk van duurzaamheid is ingegaan met ons volledig circulaire brandproces en het hergebruik van koffiedik. We zijn vastbesloten om continu te innoveren en te streven naar een positieve impact op zowel jouw koffie-ervaring als het milieu.

Ontdek onze circulair gebrande koffie

We hebben een handig proefpakket samengesteld. Voor slechts €19,50 ontdek jij jouw smaak!

Bestel het proefpakket