Arabica koffieplant | Zwartekoffie.nl

Maak kennis met Gabriel Espinoza

Een jonge koffieboer

Gabriel Espinoza is een opvallende verschijning op de koffievelden. Waar je normaal gesproken wat oudere (met name) mannen ziet rondlopen, is deze jonge koffieboer met zijn 27 jaar oud toch net even anders. Gabriel komt uit een familie met een lange koffietraditie, maar hij is de enige in de familie die zich nog met koffie bezig houdt. Zijn vader gaf een aantal jaar geleden op, omdat het niet meer loonde om koffie te verbouwen. Gabriel zag er wel brood in en begon de koffievelden van zijn familie weer goed te beplanten en onderhouden.

Ik wil de erfenis van mijn familie voortzetten

Gabriel Espinoza
Meer over Gabriel
Land
🇨🇷 Costa Rica
Plaats
🇨🇷 El Cajón
Soort koffie
San Isidro 48
Hoogte
1280 meter
Aantal hectare
6ha
Leeftijd
27 jaar

Experimenteren

Gabriel is een jonge kerel en dus wil hij graag nieuwe dingen ontdekken en doen. Met de koffie is hij nieuwe variëteiten en hybrides gaan planten om te kijken waar de beste koffie en de meeste volume vanaf kwam. Hij is op zoek naar steeds nieuwe ideeën voor het verbouwen, maar ook verwerken van de koffie. Het verwerken en drogen doet Gabriel helemaal zelf, met hulp van wat buren en vrienden.

Hij maakt de droogbedden zelf en moet dus ook zorgen dat de koffie op de juiste manier droogt. Met een beetje hulp redt hij het wel, maar het is soms best complex om alles goed te regelen. Gabriel geeft niet snel op en is niet snel uit het veld geslagen.

Dankzij Zwartekoffie heeft hij geen onzekerheid meer of hij zijn koffie wel kwijt kan voor een goede prijs. We helpen hem met verbeteren van zijn productiemethoden en we laten hem zien hoe zijn bedrijfsvoering beter/ efficiënter kan. Deze jonge koffieboer moeten we koesteren, zodat hij nog lang mooie koffie kan blijven produceren!

Black Honey

Gabriel verwerkt zijn koffie als een black honey, dat betekent zoveel dat het koffie na het plukken ontdaan wordt van zijn schilletje, maar dat ze veel pectine laten zitten aan de koffie. Zo droogt de zoetigheid van die suiker in de koffieboon en krijg jij een heerlijk zoete koffie.

Bekijk de koffie van Gabriel

Ontdek onze andere boeren