Victor Salmeron

Victor Salmeron

Victor Salmeron is een goede vriend van ons, we kennen hem al een aantal jaar. Victor is een gepassioneerde man die met hart en ziel werkt op zijn finca, samen met zijn vrouw Marta. De finca ligt tussen Tuis en Las Colonias in. Las Colonias is niet meer dan een soort buurtschapje met pak ’em beet 50 huizen.

Het is een eer koffie te exporteren

Victor Salmeron
Victor video
Eigenschappen van Victor Salmeron
Dit is een tooltip. Een korte uitleg over het onderwerp van deze tegel.
Regio
🇨🇷 Costa Rica
Plaats
🇨🇷 Las Colonias
Soort koffie
Bronceado
Hoogte
890 meter
Aantal hectare
4ha
Leeftijd
57

Zelfvoorzienend

Tussen de koffieplanten van Victor staan bananenbomen, cassave planten, tomaten, bramen, sinaasappelen en aardappels. Zo is Victor voor een groot deel zelfvoorzienend. Koffie is het voornaamste gewas dat hij verbouwd. Tot afgelopen jaar verkocht hij de geplukte bessen direct aan een coöperatie die daarna de volledige verwerking deed voor de interne markt. Victor wist dus niet welke stappen er allemaal nodig waren om tot een kopje koffie te komen. Het wassen en drogen kende hij, maar het verwijderen van het tweede schilletje, verwerken en branden was hem echt volledig onbekend. Moet je nagaan, iemand die in een koffieland pur sang woont, zelf koffie verbouwt, weet niet eens hoe je van koffie ‘koffie’ moet maken!

Passie en overtuiging

Vergis je niet, Victor zet zich met hart en ziel, met passie en overtuiging in voor zijn finca. Al zijn er dagen dat hij liever weer de zekerheid had van een baan bij ICE in plaats van de onzekerheid die het bestaan als koffieboer met zich meebrengt. Het klimaat, eventuele ziektes, dat zijn allemaal dingen die een grote invloed kunnen hebben op de volgende oogst. Die onzekerheid zou hij soms maar graag inruilen. Aan de andere kan, de vrijheid, de nieuwe mogelijkheden die hij heeft om zijn koffie te verkopen aan Zwartekoffie.nl biedt hem het avontuur waar hij toch wel naar op zoek is.

Waarom kozen we Victor?

We hebben gekozen om met Victor te werken omdat we zagen dat hij zich met hart en ziel inzette om zijn koffie te verbeteren. Naast de hoge gunfactor (dat is nou eenmaal zo) hebben we zijn koffie onafhankelijk laten beoordelen en wij hebben hem zelf ook beoordeeld. Hij kwam er als een van de beste uit, vandaar dat we kozen om Victors’ koffie naar Nederland te halen. Victor had de tranen in z’n ogen staan toen we het hem vertelden. Dat is voor ons Direct Trade, zaken doen met mensen die we in de ogen kunnen kijken.

Bekijk de koffie van Victor