Jordan Palma

Jordan Palma

Jordan Palma is de trotse koffieboer van Finca Turriolka. Deze koffieplantage ligt vlakbij in La Suiza Costa Rica, in de Turrialba regio. Het is een gebied te grootte van 41 hectares waar ongeveer 14 hectares zijn beplant met koffie. Het is een schitterend terrein met deels koffievelden, cacao- en vruchtbomem en veel ongerepte natuur waar veel dieren in het wild voorkomen.

Het is een eer om met koffie te werken

Jordan Palma
Meer over Jordan
Land
🇨🇷 Costa Rica
Plaats
🇨🇷 La Suiza
Soort koffie
Diverse soorten
Hoogte
1010 meter
Aantal hectare
15ha
Leeftijd
34 jaar

Botanische tuin

Tot en met oktober 2021 was Finca Turriolka het domein van Carlos Borjas, maar hij overleed onverwachts. Sindsdien is zijn rechterhand Jordan Palma in charge samen met Doña Sabrina, de weduwe van Don Carlos. Jordan draagt nu zorg voor de koffie met een geweldige passie. Op zijn 15e begon hij met werken op de finca. Nu 15 jaar later heeft hij een kennis en organisatie opgebouwd waar menig koffieboer jaloers op zou zijn.

De koffievelden zijn eerder een botanische tuin dan een koffieplantage. Met 14 verschillende variëteiten en diverse experimentele lots is de focus niet zozeer op productie, maar op het bewaren van de koffiecultuur van Costa Rica en op onderzoek in samenwerking met CATIE, zeg maar de Wageningen Universiteit van Centraal Amerika. Als je door de koffievelden loopt dan zie je iets wat je niet vaak ziet. Passie en liefde zie je terug in hoe de koffie is geplant en wordt onderhouden.

Van finca Turriolka krijgen we de meeste exotische koffiesoorten die we goed proberen te verwerken in onze Medium Roast (vanaf oktober 2022)

Bekijk de koffie van Jordan

Ontdek onze andere boeren