Geschiedenis van koffie in Costa Rica | Zwartekoffie.nl

De perfectionist Walter Robles

Walter Robles

In de regio Turrialba pik je er een aantal boeren tussenuit die net ietsje verder zijn dan de rest. Walter is een koffie nerd pur sang en dan niet zozeer dat hij de koffie zet of drinkt, maar hij is totaal geobsedeerd door het verbouwen van koffie. Dat is zijn passie!

Ik ga alleen voor het allerbeste

Walter Robles
Meer over Walter
Land
🇨🇷 Costa Rica
Plaats
🇨🇷 Las Colonias, Costa Rica
Soort koffie
Marsellesa
Hoogte
900 meter
Aantal hectare
5,5ha
Leeftijd
53 jaar

Excelleren in alles

Walter Robles is een koffieboer die alles in de puntjes heeft geregeld. Hij leest en studeert veel over koffie, hoe je koffie het beste kunt verbouwen en houdt in de gaten wat er in de wereld van koffie speelt. Doordat Walter als twintiger een tijd in de Verenigde Staten heeft kunnen studeren is zijn wereldbeeld behoorlijk verbreed.

Walter respecteert de koffiiecultuur van Costa Rica heel erg, maar hij wil dat er sneller verandering komt. Koffie zit diep verankerd in het land, maar dat zorgt er soms ook voor dat dingen gaan zoals ze altijd gegaan zijn.

Walter zoekt perfectie in alles wat hij doet. De beste koffie, de beste voedingsstoffen, de mooiste koffievelden etc. Dat is soms best vermoeiend voor hem en voor zijn collega koffieboeren uit de zelfde regio. Maar met de beste intenties werkt hij onvermoeid aan het verkrijgen van het best mogelijke resultaat.

De koffie van Walter is helaas op…

Ontdek onze andere boeren