Don Enrique in gesprek met Joffrey

Don Enrique

Het verhaal van Don Enrique

Als je Zwartekoffie.nl al iets langer volg dan weet je wellicht dat Don Enrique de opzichter is bij de koffieplantage van Café Misión. Dit houdt in dat hij eindverantwoordelijk is voor alles wat er op de plantage gebeurt. Hij stuurt de plukkers aan, hij verzorgt de koffieplanten en zorgt voor het onderhoud op en rond de koffieplantage.

Ik ben echt trots op mijn koffie

Don Enrique
Don Enrique is gekozen tot Zwartekoffie koffieboer van het jaar 2019
Eigenschappen van Don Enrique
Regio
🇨🇷 Costa Rica
Dit is een tooltip. Een korte uitleg over het onderwerp van deze tegel.
Plaats
🇨🇷 Tuis
Soort koffie
Caturra/ CR95
Hoogte
995 meter
Aantal Hectare
6ha
Leeftijd
73 jaar

Kwaliteit

Don Enrique is de reden dat de koffie van Café Misión zo goed is. Hij is echt een vakman met jarenlange ervaring in het verbouwen van koffie. Hij zorgt goed voor de planten. Hij zorgt er voor dat ze op de juiste momenten gesnoeid en bemest worden en houdt het hele jaar in de gaten of er eventuele ziektes dreigen. Hij blijft op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van het verbouwen van koffie. En het belangrijkste is, de eigenaren van Café Misión vertrouwen blindelings op zijn oordeel.

Als tiener is hij ooit begonnen met werken op de koffievelden. Hij heeft daarna jarenlang zijn eigen koffievelden gehad. Dat bracht veel onzekerheid met zich mee. Hij vertelt: “Ik heb nachtenlang wakker gelegen als ik weer hoorde over een naderende ziektes of als ik de ziekte zag toeslaan op mijn eigen koffievelden. Het leven als koffieboer viel me erg zwaar en bracht veel stress met zich mee. Er is in Costa Rica bijna geen sociaal vangnet voor mensen die op het land werken. Toen de mogelijkheid tot een vaste baan kwam bij Café Misión, greep ik die met beide handen aan.”

Dankzij zijn werk bij Café Misión heeft hij nu een ziektekostenverzekering en spaart hij voor zijn pensioen. Als je normaal gesproken leeft als koffieboer, dan zijn dat soort dingen echt geen vanzelfsprekendheid.

Zonder Don Enrique geen Café Misión

Don Enrique is een zeer vriendelijke en toegankelijke man, hij wordt in het dorp ook zeer gerespecteerd. Café Misión zou Café Misión niet zijn zonder deze ontzettend waardevolle kracht. En zo zijn er meer mensen die voor Café Misión werken die een significante bijdrage leveren aan het succes van deze koffie.

Don Enrique zet zich in voor jouw bakje koffie, want Café Misión is niet alleen eerlijke koffie, het is echt kwaliteit en dat proef je. Gracias Don Enrique!

Bekijk de koffie van Don Enrique

Ontdek onze andere boeren