Geschiedenis van koffie in Costa Rica | Zwartekoffie.nl

Fabio Marin

Fabio is een man van 52 jaar die in het idyllische dorp Pavones in Costa Rica woont. Hoewel koffie niet zijn hoofdinkomen is, geniet hij enorm van het leven op het land en heeft hij van het verbouwen van koffie een mooi project gemaakt voor zijn gezin. Fabio is een gepassioneerde koffieboer die met veel liefde en toewijding zijn koffieplantage beheert.

Fabio verbouwt de koffievariëteit Obata, een relatief nieuwe variëteit die steeds populairder wordt vanwege zijn uitstekende smaakprofiel. Hij heeft bewust gekozen voor deze variëteit vanwege de unieke eigenschappen en de mogelijkheid om hoogwaardige koffie te produceren. Fabio zorgt ervoor dat zijn koffiebessen zorgvuldig worden geplukt en dat alleen de beste bessen worden geselecteerd voor verdere verwerking.

Wat houd ik van koffie!

Fabio Marin
Fabio Marin cuppen
Meer over Fabio
Land
🇨🇷 Costa Rica
Plaats
🇨🇷 Pavones, Costa Rica
Soort koffie
Obata
Hoogte
1100 meter
Aantal hectare
8ha
Leeftijd
52 jaar

Meer dan inkomen

Als ervaren koffieboer gebruikt Fabio de traditionele methode van het wassen van de koffiebonen om de hoogste kwaliteit te garanderen. Na het plukken worden de bessen zorgvuldig gewassen en worden de bonen gescheiden van het vruchtvlees. Vervolgens worden de bonen gedroogd voordat ze worden verpakt en verkocht.

Voor Fabio is koffie verbouwen meer dan alleen een bron van inkomsten. Het is een manier van leven die hij met zijn gezin deelt. Ze werken samen op de plantage, leren van elkaar en genieten van de schoonheid van het landelijke leven. Fabio vindt voldoening in het zien groeien van de koffieplanten, het verzorgen van de gewassen en het behalen van een succesvolle oogst.

Hoewel Fabio misschien niet afhankelijk is van koffie als belangrijkste bron van inkomsten, hecht hij veel waarde aan de kwaliteit van zijn product. Hij streeft ernaar om de best mogelijke koffie te produceren en heeft een reputatie opgebouwd als een koffieboer die aandacht besteedt aan elk detail van het verbouwingsproces.

Fabio is trots op zijn lokale gemeenschap en draagt zijn steentje bij aan de koffie-industrie in Costa Rica. Hij geniet ervan om zijn koffie met anderen te delen en hen kennis te laten maken met de unieke smaken van de Obata-variëteit. Zijn koffie vertegenwoordigt het harde werk, de passie en de verbondenheid met het land die Fabio en zijn gezin koesteren.

Met zijn toewijding aan het vakmanschap van koffieboeren en zijn liefde voor het landelijke leven is Fabio een inspiratiebron voor anderen. Hij laat zien dat koffie verbouwen niet alleen een bron van inkomsten kan zijn, maar ook een manier om van het leven te genieten en een sterke band met de natuur en de gemeenschap op te bouwen.

Ontdek onze andere boeren