In 9 stappen van boon naar kopje

De koffie waar je elke dag zo van geniet heeft een lange weg achter de rug voordat hij in jouw kopje zit. Heb jij onze koffie al ontdekt? Met onze speciale code koffiezetten krijg je 10% korting op je eerste bestelling!  Ontdek de volgende 9 stappen van boon naar...

Smaak van kwaliteit

Je ruikt de geur van versgemalen bonen, je voelt de warme vloeistof over je tong glijden en je proeft lichte tinten van chocola en aardbei. De nasmaak die blijft hangen maakt de smaaksensatie compleet. In deze blog nemen wij je mee in de smaakbeleving van koffie. Want...
Wat is Cáscara en hoe drink je het?

Wat is Cáscara en hoe drink je het?

Het woord cáscara, met de klemtoon op de eerste lettergreep, komt uit het Spaans en betekent schil. Op het schilletje zit het vruchtvlees. Dit vruchtvlees is bij een koffiebes maar een heel dun laagje en niet te vergelijken met het vruchtvlees van bijvoorbeeld een...
Zit er meer cafeïne in dark roast?

Zit er meer cafeïne in dark roast?

 De meeste mensen denken dat een dark roast ‘sterker’ is dan een light roast en vaak wordt er van uit gegaan dat een straffe espresso meer cafeïne bevat dan een bakje filterkoffie. De intense aroma’s komen van het branden van de koffie, niet van de...
Koffie plukken in Costa Rica

Koffie plukken in Costa Rica

Als de wind sterker wordt in het najaar en de koffieplanten rood beginnen te kleuren, weten de koffieboeren dat de oogsttijd nadert. In Costa Rica is koffie plukken vaak een familie aangelegenheid. Families komen samen in de oogsttijd om elkaar te helpen en tijd met...