door Joffrey | 14 juni 2021 | Koffiekennis
De koffie waar je elke dag zo van geniet heeft een lange weg achter de rug voordat hij in jouw kopje zit. Heb jij onze koffie al ontdekt? Met onze speciale code koffiezetten krijg je 10% korting op je eerste bestelling! Ontdek de volgende 9 stappen van boon naar...
door Annelene Bloed | 17 maart 2021 | Koffiekennis
Je ruikt de geur van versgemalen bonen, je voelt de warme vloeistof over je tong glijden en je proeft lichte tinten van chocola en aardbei. De nasmaak die blijft hangen maakt de smaaksensatie compleet. In deze blog nemen wij je mee in de smaakbeleving van koffie. Want...
door Joffrey | 29 juli 2019 | Koffiekennis
Het grootste nadeel aan warme zomerdagen is natuurlijk dat je niet altijd trek in koffie hebt. Als je al aan koffiezetten toekomt wil dat bakkie in de ochtend misschien nog wel, maar zodra de zon doorkomt drink je toch liever iets van een kouder kaliber. Om tijdens de...
door Joffrey | 20 juni 2019 | Koffiekennis
Het woord cáscara, met de klemtoon op de eerste lettergreep, komt uit het Spaans en betekent schil. Op het schilletje zit het vruchtvlees. Dit vruchtvlees is bij een koffiebes maar een heel dun laagje en niet te vergelijken met het vruchtvlees van bijvoorbeeld een...
door Joffrey | 18 maart 2019 | Koffiekennis
De meeste mensen denken dat een dark roast ‘sterker’ is dan een light roast en vaak wordt er van uit gegaan dat een straffe espresso meer cafeïne bevat dan een bakje filterkoffie. De intense aroma’s komen van het branden van de koffie, niet van de...
door Joffrey | 1 oktober 2018 | Koffiekennis
Als de wind sterker wordt in het najaar en de koffieplanten rood beginnen te kleuren, weten de koffieboeren dat de oogsttijd nadert. In Costa Rica is koffie plukken vaak een familie aangelegenheid. Families komen samen in de oogsttijd om elkaar te helpen en tijd met...